tiistaina, syyskuuta 20, 2005

IP-KERHO: Toisen päivän aamuna

Eilen ip-kerhossa pisti korvaani kova kieltäminen. Ei saa roikkua matontamppaustelineessä, ei saa tehdä sitä eikä tätä. No, lapsia on paljon ja vastuu ohjaajilla. Sattuisiko ja tapahtuisiko yhtään sen enempää jos ei samalla tavalla kiellettäisi? Kyllähän nämä asiat selitettiin minulle.

Pohdiskelin myös omaa rooliani. Jos olisin oikeissa töissä, olisin varmasti passiivisempi. Kun aikuisia ihmisiä on vähän, ei voi vain tietyn ryhmän kanssa pelata ja touhuta. Onko edes mahdollista saada viittäkymmentä lasta kerrallaan kiinnostumaan heidän vapaa-aikanaan samasta asiasta? Uskon ettei.

Annan siis itsestäni niin paljon kuin jaksan näiden kahden viikon aikana ja puuhaan lasten kanssa. Ensiviikolla vietän aamuja kerholaisten kanssa, jotka ovat näitä puistolaisia nuorempia, nuorimmat 2-vuotiaita. Hyvä nähdä myös mitä se työ on.

Pian pääseekin pyörän selkään ja aloittamaan toisen päivän iltapäiväkerhossa.

2 Comments:

At 19:21, Anonymous Maria said...

Miä meen huomen tutustumaan kans aamupäiväkerhon toimintaan. Ne on just vähän nuoremmille lapsille suunnattu. Ehkä se on vähän niin, että jos meinaa tollaselle 50 hengen porukalle vetää jotain ohjelmaa, niin sen ohjelmanumeron kannattaa olla aika lyhyt, ni ne lapset ei ehdi kyllästyä. Toisaalta pari viikkoa on niin lyhyt aika, ettei siinä välttämättä tarvi sen kummempaa ohjelmaa vetääkään. Kun on paikalla ja reagoi lapsiin myönteisesti, ni se on hyvä juttu. Liiat kiellot menettää minust merkityksensä matkan varrella. Niihin ei enää reagoida. Asian vois ilmasta jotenki toistekii. Mutta... Seuraile tilannetta. Tiiät sitte ainaki, miten haluat/et halua ite hommaa tehdä jatkossa.

 
At 23:15, Blogger anni said...

Tosi kiva että löysit Maria nämä kommentti osastot :). Kertoilen paikasta lisää seuraavassa postauksessa.

 

Lähetä kommentti

<< Home