tiistaina, syyskuuta 20, 2005

IP-KERHO: Toinen päivä lasten maailmassa

Tämä päivä oli tylsä ja kylmä. Lapset olivat jotenkin rauhattomampia kuin maanantaina. Päivystin melkein koko päivän pihalla, koska aikuisia oli niin vähän.

Lupasin kommenttiosastolla kertoa hieman enemmän paikasta. Iltapäiväkerho sijaitsee leikkipuiston yhteydessä ja piha-aluetta on laajasti. Alapihaksi kutsuttu alue on aidattu ja koululaiset saavat siirtyä yläpihalle, aitaamattomalle alueelle, vasta välipalan jälkeen. Sisätilat ovat sitten aika pienet verrattuna ulkomahdollisuuksiin ja siihen ulkona olemiseen pyritäänkin. Jospa vielä joku päivä ottaisin kuvan tai pari tänne blogiin koristeeksi.

Arastelen hieman lähteä mukaan lasten touhuihin. En oikein tiedä missä määrin roolini rajat sen sallivat. Ainakin tälläinen päivystäminen pitemmän päälle on kuolettavan tylsää.

Tänään lapset jo reagoivat muhun ihan eri tavalla. Eilen olivat katselleet naamaa ja tänään sateli kysymyksiä "kuka sä oot?" Mua pyydettiin antamaan palloa sun muuta varastosta ja juoksipa yksi poika pariin otteeseen jalkoihini huutaen "AnniAnniAnniAnniAnni.." Iltapäivästä eräs tyttö isänsä kanssa lähtiessä tuli eteen ja kätteli ennen poistumista. Mulle kerrottiin teletappi-vitsejä ja sainpa kuulla olevani paras ope, kun annoin tytöille vauhtia eräänlaisessa keinussa.

Kaipaisin ehkä hieman enemmä ohjeita puiston tiiminvetäjältä.

1 Comments:

At 22:28, Anonymous Maria said...

Toi on tosiaan vähän hankala juttu, että mitä saa/voi/kannattaa tehdä niitten lasten kanssa, ku ei ite oo siellä ku vaa lyhyen aikaa tutustumassa. Pakko sanoo, et miä vähän luulen tossa suhteessa IP-kerhoissa olevan eroja (ja paljon).

Joissaa kerhoissa ne ohjaajat on vaa mielissää, ku saa lisäsilmäparin paikan päälle. Meil on vähän sillee. :) Miä koen olevani vähän niinku tasavertanen niitten kahen muun ohjaajan kanssa. Jokainen meist ohjaajist jutustelee välillä niitten lasten kanssa ja rauhottelee tilannetta, jos meno menii liian villiksi. Sitte joku meistä laittaa välipalan (miä luulen, että ne vakituiset hoitaa sen joka kerta, mut on ollu kiva nähdä millanen systeemi niillä siinä on).

Sitte joissaa kerhoissa se varmaa on vähän sillee, ettei tutustujalle oikee anneta sen kummempia "tehtäviä". Tyyliin, että siinähän olet ja katot. Sillon voi olla vähän passiivista se oleilu siellä. Omat hyvät ja huonot puolensa molemmissa tapauksissa.

Harmi, ku ne ei oo sen kummemmin sua siellä ohjeistanu. :( Vois sitä kai sitte kysyä, että olisko niillä (ohjaajilla) jotaa toivomuksia... Kiva ku ne lapset on nyt jo vähän rohkaistunu. Miä kannustaisin sinuu juttelemaa niitten lasten kans ja just pelaamaa niitten kans ja sillee. Sellasta tekemistä lasten kanssa lasten ehdoilla.

 

Lähetä kommentti

<< Home