lauantaina, marraskuuta 12, 2005

Myllypuron nuorisotalo, yökahvilaprokkis

Tämä syksyn opiskeluihin kuului tutustuminen ja yökahvilaohjelman toteuttaminen Myllypuron nuorisotalolla. Saatiin hommasta tietoa jo ensimmäisten kouluviikkojen aikana ja jakauduttiin ryhmiin sekä sovittiin päivät tutustumiselle ja ohjelmalle.

Ryhmäämme kuului Arho ja Hanna H.

Kävimme Hannan kanssa tutustumassa nuorisotalon tiloihin 24.9. Meille puhuttiin paljon siitä, kuinka nuoria voi olla vain muutama tai tupa aivan täynnä tai nuoret voivat olla todella innostuneita tai sitten järjestetty ohjelma ei vaan uppoa. Riippuu kuulemma paljon päivästä.

Lähdettiin kehittämään ohjelmaksi kankaanpainantaa. Myöhemmin suunnitelmiin tuli myös bumtsibumin kaltainen musiikkivisailu Zuibaduiba, joka osoittautui aivan loistavaksi visailuksi koulussa.

Hyvissä ajoin kokoonnuttiin tiimin kanssa painamaan itsellemme t-paidat, jotta olisi joku käsitys kankaanpainannasta.

T-paitojen painamista:
Yökahvilamainosta suunniteltiin yhteisvoimin, mutta Arhon visuaalisoinnilla siitä tuli upea. Se saatiin myös perille hyvissä ajoin, josta tuli kiitosta.

Vasta viimeisillä viikoilla kerättiin biisejä, biisien sanoja ja sointuja Zuibaduibaa varten. Siinä olisi voinut olla ehkä aikaisemmin valmiina. Kuitenkin kaikki oli valmista tänään kello 17, kun nuorisotalon ovet avautuivat nuorille.

Alkuun oli hyvin hiljaista. Meitä oli minun, Arhon ja Hannan lisäksi neljä ohjaajaa. Pelailtiin biljardia yhden nuoren kanssa ja ajan kanssa tuli muutamia nuoria lisää.

Noin kello 19 houkuteltiin nuoria kankaanpainantaan. Vaikka mainoksessa luki, että tuo oma t-paita yms. painettavaksi, ei kellään ollut mitään. Tämä ei sinänsä yllättänyt yhtään ja meidän onneksemme nuorisotalolta löytyi isoja t-paitoja (todella hyviä isänpäivälahja paitojen kokoja), esiliinoja ja kolmenlaisia kangaskasseja.

Vain osa innostui kankaanpainannasta, useimmat innostuneet tekivät isänpäivälahjoja. Selittäminen oli yllättävän vaikeaa, sillä oli niin monta asiaa, mistä piti muistaa mainita, eikä nuorilla ollut kokemusta esimerkiksi sapluunoiden teosta. Vaikeaksi selittämisen teki myös se, ettei nuoria saanut kerralla koolle, vaan jokainen ensin piirteli sapluunoita omissa oloissaan ja kysyi neuvoa yksitellen. Onneksi Hannalla ja Arholla oli hyvin hanskassa painantakuviot, joten meitä neuvojia oli sitten useampi hommissa.

Aika kului kuin siivillä ja päästiin aloittamaan Zuibaduiba vasta aika myöhään, noin tuntia ennen sulkemisaikaa. Ryhmien annettiin jakaantua itsestään. Kaikki saatiin osallistumaan ja vaikka peli aluksi tuntuikin vaikealta, löytyi nuorista yritystä ja paljon improvisaatiota. Vaikka joukkoeet olivatkin aika eritasoiset (hyvin pitkälti sillä, että toinen joukkoe oli maahanmuuttajapainotteinen, eikä näin ollen suomalaiset kappaleet olleet tuttuja), ei se menoa haitannut. Lopuksi kaikki saivat Arhon palkinnoksi tuomia nameja.

Loppupalaverissa tuli palautetta, että tykättiin, kun oltiin ajoissa. Siitä että pidettiin ohjelmasta kiinni vaikka väkeä oli vähän ja että jaksettiin maanitella osallistumaan. Kaikin puolin hyvin onnistunut ilta. Hyvät fiilikset jäi ja nuoret olivat todella kivoja.

Kuva jälkikäsitellystä yökahvilamainoksesta:

Tunnisteet:

1 Comments:

At 22:28, Anonymous Anonyymi said...

Hei! :) Olit kirjoittanut tämän merkinnän jo viime syksynä. En vain ollut huomannut sitä... Palasin ajatuksissani nyt itsekin tuohon samaiseen iltaan...

Hassua... Miten erilainen illan kulku meillä Heidin kanssa oli. :) Mehän haahuiltiin hyvän aikaa jossain ihan kuusessa ennen kuin edes löydettiin nuorisotilalle. :D Myllypuro tuli tutuksi ja sade piti mielialan korkealla...

Täytyy sanoa, että te silloin pelastitte ainakin mun iltani. Oli mahtavaa nähdä tuttuja kasvoja ankean alkuillan jälkeen. Sade latisti jonkun verran mun mielialaani. Ilman Heidiä olisin oikeasti lähtenyt samaa tietä takaisin kotia kun nuorisotila ei ottanut löytyäkseen ja tullut joku toinen kerta uudelleen kartan ja oppaan kera. :)

Kankaanpainanta oli kivaa ja miäki tajusin jossaa vaiheessa, miten niitä sabluunoita tehdään. Me ei tosiaan tiedetty tai tajuttu, että teillä oli vielä ohjelmaa jäljellä sen kankaanpainannan lisäksi. Ehdittiin jo lähteä takasin Järvenpäähän. Olisi ollut kiva nähdä sekin osa ohjelmasta, mutta... Vielä näin jälkikäteen. Minust te veditte hienosti. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home