tiistaina, maaliskuuta 07, 2006

VINTTI: Toinen päivä Vintillä

Työssäoppimispaikalle matkustaminen oli mukavampaa tänä aamuna, fiilis hyvä eilisen jäljiltä.

Keskusteltiin tänään aiheesta "Minä ja muu maailma". Monet asiakkaista kokevat olevansa hyvin irrallaan yhteiskunnasta. MMietittiin myös omaa tarkoitusta elämässä ja olisiko maailma parempi, jos minua ei olisi syntynyt? Keskustelua todella syntyi ja annoin oman positiivisen näkökulmani mukaan. Kun kerroin voittateeni pelkoni, ymmärtäneeni, ettei minun tarvitse osata kaikkea kerralla ja olla valmiiksi hyvä, ja että sen tajuttuani koin kuin valaistumisen ja monet asiat ovat olleet helpompia. Jossain vaiheessa keskustelun (tai yhden keskustelijan) kiihtyessä, mietin pitäisikö mun olla enemmän taka-alalla ja kertoa itsestäni vähemmän. Keskustelusta jäi kyllä jälkeen hyvä fiilis.

Lähtiessäni kerroin ajatukseni Matille ja hän vastasi, ettei omien kokemusten kertomisessa mitään ole, kunhan vain kestää sitten aiheen ruotimisen ja muiden mahdollisesti hyvinkin eriäväiset mielipiteet aiheesta.

Tunnelma on edelleen vintillä avoin. Kaksi mulle uutta asiakasta ilmaantui. Päivät täyttyvät keskustelussa kahvi(tai tee)kuppi käsessä, sudokun ideaa ja tekoa opettaessa jne.

Eilen lähtiessäni sain tietää yhden asiakkaan tehneen aikoinaan kaksi murhaa. Mietin silloin, miten se vaikuttaa, pystynkö näkemään hänet muuten kuin murhaajan leima otsassaan. Ja kyllä, vaikka näen hänet sympaattisena vanhana setänä, mieleen tulee jatkuvasti, että tuo tuossa on tehnyt kaksi murhaa. Peilaan hänen sanansa hänestä kuulemani kautta.

2 Comments:

At 22:46, Anonymous Maria said...

Mulle tuli sellanen ajatus, että sulla on tietyllä tavalla onni siinä, että olet sellasessa työssäoppimispaikassa, jossa asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä. Varmaan se on juuri avointa ja suoraa puhetta varsinkin noissa keskusteluissa. Toisaalta se voi olla/onkin aika rankkaa?

Minust kaikki ihmiset tarvis tollasta keskustelua ainaki sillon tällön. Pääsis puhumaan ja ilmasemaan omia mielipiteitään. Siä varmasti pärjäät siellä hienosti. Sun on vaan itse muistettava vetää raja siinä mielessä, että muistat olevas kuitenki ennen kaikkea harjoittelija etkä esim. asiakas.

Tarkotan tällä sitä, että muistat vähän pakittaa sillon, ku tuntuu, että liippaa liian läheltä tai jotenki sillee että aihe noissa keskusteluissa on liian ahdistava. Välillä voi ottaa sellasen passiivisemman roolin ja keskittyä seuraamaan vaikka keskustelun kulkua tms. Fiiliksen mukaan...

 
At 12:19, Blogger anni said...

Mua on todella yllättänyt tämä suoruus, mutta ihmisillä, jotka yrittävät päihteettömään elämään pitääkin olla kai selvillä mikä tilanne on. Kun tutustuu näihin ihmisiin paremmin, varmaan voi käydä niin että kuulee rankempiakin tarinoita. Ja keskusteluissa pitää muistaa kuinka itselle herkkiin aiheisiin ottaa osaa.. Kunhan osaa ne tunnistaa.

Kyllä, nuo keskustelut ovat antoisia itsellekin, vielä se perspektiivi mikä tulee näistä erilaisista ihmisistä. Tärkeistä aiheista pitäisi uskaltaa puhua ihan päivittäin.

 

Lähetä kommentti

<< Home