keskiviikkona, kesäkuuta 14, 2006

NÄYTTÖLEIRI: Keskiviikko, neljäs leiripäivä: Yhteiskunta

Aamulla oli byrokratiasimulaatio. Poikkeuksellisesti kaikki leiriläiset täyttivät ensimmäiseksi kaikki laput ja aamupala venyi yli suunnitellun ajan. Ei mitään kapinahenkeä, ilman mutinoita vaan raapustettiin pyydettyjä tietoja ja haettiin tarvittavia allekirjoituksia.

Yhteiskuntapäivä on hieman hankala, erityisesti kun porukka oli väsynyttä, myös tiimi. Tehtiin ohjaajaparin ja vanhan appari O:n johdolla yhteiskuntia ja vaikuttamisneliö, joka oli kiinnostava.

Kahden jälkeen kokki meni lakkoon, täysin onnistuneesti. Uhkasi lähteä pois kokonaan kun on niin kamalat työolot, ei saa nukkua ja työmäärä on suuri ja siivotontakin on. Hämäys meni täydestä. Kaksi reipasta leiriläistyttöä menivät neuvottelemaan kokin kanssa ehdoista. Jos leiriläiset lupaisivat hiljentyä iltaisin yhdeltätoista ja pitäisivät paikkoja siistimpänä sekä siivoaisivat nyt, niin voisiko kokki jäädä vielä. Multa kyseltiin monta kertaa et onks tää nyt ohjelmanumero ja eikai kokki oikeasti voisi lähteä noin vain?

Täydellinen onnistunut lakko. Leiriläiset olivat niin kilttejä ja siivosivat niin huolellisesti heille annetut tehtävät, jotka organisoin hyvin nopeasti, sillä en ollut varautunut, että mulla olisi siinä joku rooli.

Ennen iltaohjelmaa keräsin seuraavaa päivää varten leiriläisiltä kellot ja kännykät pois. Kukaan ei marissut tai sanonut mitään vastaan. Uskomattomia.

Iltaohjelmassa laulettiin pari laulua ja sen jälkeen oli ohjelmassa luottamusleikki käsimeri. Yksitellen kuljetaan maassamakaavien leiriläisten muodostavan käsijonon yli. Luulen, että se oli aika elämys monelle, luottaa että toiset eivät pudota.


Luottamusharjoitus käsimeri

Tuntuu ihanalta että mun sanani on täällä laki. Leiriläiset tottelevat niin ihanan herkästi ja tänään olen erityisesti pitänyt äänen poikkeuksellisen matalana, vedonnut järkeen.

Nyt leiriläiset ovat nukkumassa, ihan itsekseen. Kello on 23.55 ja mä olen myös väsynyt. Huomenna on taas vastuuohjelma.