maanantaina, maaliskuuta 20, 2006

VINTTI: Muutoksen tuulia

Toinen viikko Vintillä meni nopeasti. Kävijä määrät olivat hieman pienempiä, muutama lähti rahapäivän tullen ryyppyputkelle. Uusi työntekijä tuli heti maanantaista ja rupesi laittamaan paikkaa uuteen uskoon. Viikko-ohjelmaan on tullut uusia kohtia ja sisustamistakin seuraa lähiviikkoina.

Nyt maanantaihin ja perjantaihin lisättiin ns. fiilisryhmät, joissa kartoitetaan perjantaisin tulevaa viikonloppua ja maanantaisin kulunutta sekä pohditaan oliko hankaluuksia selvitä siitä selvimpäin. Yllätyin kuinka tarpeelliselta se tuntui, tunnin verran meillä meni neljän asiakkaan kanssa, tosin me kaksi opiskelijaa ja työntekijät kertoivat kuulumiset, mutta ne ohitettiin hieman nopeammin.

Ohjelmaan lisättiin myös ajat, jolloin voi mennä keskustelemaan kahdenkesken työntekijöiden kanssa, ilman että tarvitsee hihasta kiskaista. Saa nähdä miten se lähtee käyntiin. Tomera uusi työntekijä Mira on myös saanut puhtia toimintaan ja meidän opiskelijoiden tehtäviin. Keskustelunvedot tiistain ryhmissä ensin yhdessä ja sitten yksin. Matin ehdotuksesta ohjaan keskiviikon Team Fellinin, eli ohjelmassa on Photoshopin perusteita ja perusjuttuja liittyen kuvaan ja internettiin.

Tällä viikolla on luvattu auttaa vaatteiden korjaamisessa ja meillä on täällä toimiva ompelukonekin, 26 vuotta vanha tosin. Toin kotoa pari lisäneulaa ja lankoja, saa nähdä mikä on innostumisen taso. Korjaampa sitten ainakin oman takkini karkailevan vetoketjun.

Askartelua pitäisi suunnitella. Ilmaan on heitetty toive kevätjuhlista ja askartelua voisi toteuttaa sisustamisessakin, esim. maalata kukkaruukut itse. Pullan leipomista toivottiin ja ensi viikolla alkaakin työväenopiston neljän kerran ruokakurssi, jonne varmasti minäkin lähden asiakkaiden kanssa.

Jaksaminen on vähän koetuksella. Pitäisi huolehtia, että nukkuu tarpeeksi.

2 Comments:

At 23:56, Anonymous Maria said...

Hei! Kuulostaa todella mukavalta ja ennen kaikkea MIELEKKÄÄLTÄ tekemiseltä ja paikalta! :) Joka työpaikalla varmasti kaivataan omat "Mirat" vähän pistämään liikettä niveliin ja tietyllä tavoin avaamaan uusia näkökulmia asioihin. Sitä kun helposti alkaa ns. tyytyä siihen mitä on jo olemassa eikä ehkä tule enää mieleen kehittää hommaa eteenpäin.

Hienoa, että pääset hyödyntämään omaa osaamistasi ja toisaalta opit samalla uutta! :) Tuon jaksamisen kanssa on kyllä kieltämättä oma tekemisensä. Pitäisi tosiaan jossain välissä nukkuakin, mutta kun hommaa tuntuu riittävän (ei ehkä niinkään työpaikalla, mutta mulle ainaki jää joku ihme "viritystila" päälle töiden jälkeen enkä osaa ihan rentoutua niin paljon ku pitäis ja tehtävätki pukkaa päälle). No... Kaikki ajallaan ja hyvä, että kumminki hengissä ollaan ja näin. Mutta liika on aina liikaa, koetetaan me innokkaat muistaa välillä se kohtuus kaikessa etenki töissä vaikka miten olis kivaa. :)

 
At 19:12, Anonymous inkku said...

ei aina jaksa..

 

Lähetä kommentti

<< Home