keskiviikkona, maaliskuuta 29, 2006

VINTTI: Näkökulmia

Eilinen päivä hurahti parilla ohjelmanumerolla. Aamulla vedettiin toisen opiskelijan kanssa keskustelu aiheesta "Hyvän päivän resepti". Askarreltiin taulu johon laitettiin pohja vihreästä kreppipaperista ja otsikoksi tuo keskustelun teema. Tehtiin erimuotoisia lappuja, joihin jokainen kirjoitti itselleen tärkeitä hyvään päivään liittyviä tekijöitä. Valmiit laput kiinnitettiin reseptitauluun. Keskustelu meni hyvin ja ehkä hieman enemmän mun johtamana, toinen opiskelija esitti kyllä kysymyksiä ja lopetti keskustelun.

Sari-ope kävi sitten iltapäivällä juttelemassa mun ja työnohjaaja Miran kanssa. Keskustelu oli antoisa ja siitä tuli mieleen, että onko mulla liian korkealla rima. Murehdin meinaan paljon sitä etten tee mielestäni tarpeeksi. Ohjaaminen kun on täällä niin eri asia kuin nuorten kanssa, joihin on jonkinlaista auktoriteettia. Täällä maanittelu on ihan eri asteella, toisaalta, silloin kun joku osallistuu (esim. keskusteluihin) siinä ollaan aika tosissaan mukana.

Keskustelussa heräsi myös ajatus siitä, että pitäisikö kyseenalaistaa ainakin ajatuksissa asiakkaiden elämän kurjuus, köyhyys ja vastaavat. Vaikka alkoholismi on sairaus, eikö silti ihmisellä ole itsellään valinta mihin rahansa käyttää. Heräsi myös keskustelu siitä, kuinka leipäjonot ja muu "kerjuu" on jatkuva harrastus, vaikka voisi yrittää ottaa vastuun omasta rahankäytöstä ja ostaa itse ruokaa. Mihin pitäisi vetää paapomisen raja, että ihmiselle itselleen jäisi joku vastuu?

Luin tänään matkalla tänne ryhmän havainnoimistehtävän ohjeita. Alussa puhutaan lasten tai nuorten muodostamasta ryhmästä.. silti ajattelin tehdä tehtävän täällä ollessani ja näistä ihmisistä. Tuntuu että ikäryhmä, johon itselläni on vielä matkaa paljon, on todella haasteellinen ryhmä arvioida kehitystehtäviltään ja muuten elämäntilanteeltaan. Onneksi saan varmasti tehtävän käynnistämiseen tukea työntekijöiltä täältä.

Kohta lähdetään muutamien asiakkaiden kanssa ruokakurssille. Se kestää neljän keskiviikon verran ja mekin saamme syödä navan täyteen siellä ilmaiseksi. Hyvä juttu opiskelijabudjetille.

1 Comments:

At 08:19, Anonymous Anonyymi said...

miksi ei:)

 

Lähetä kommentti

<< Home