lauantaina, kesäkuuta 17, 2006

NÄYTTÖLEIRI: Perjantai, kuudes leiripäivä: Maailmankuvat ja -katsomukset

Leiriläiset herätettiin järjettömällä keskustelulla. Päivän teemana oli maailmankuvat ja katsomukset. Olin aika väsynyt ja vietinkin tiimihuoneessa aikaa aamupäivän sen jälkeen kun olin vetänyt omat katsomukset pienryhmäkeskustelun.

Tämän päivän vastuuni oli olla sellainen yleinen organisoija. E ja O vetivät päivän vahvalla otteella, minä organisoin aikatauluja uusiksi tälle päivälle ja huolehdin, että asioita tuli tehtyä.

Askartelin kehulappuja, joita leiriläiset ja tiimi kirjoittaa huomenna. Otettiin myös N:n kanssa päiväunet. Ne tekivät hyvää.


Kuvasin tiimin huoneesta, kun pihalla leikittiin paksua Berttaa (kuka pelkää mustaa miestä leikin rajumpi versio)

Vastuullani oli myös olla R:n arvopolkupysäkin peesaajana. Tosin pääsin sitten ihan tasa-arvoisesti vetämään. Juteltiin onko oikein tappaa syödäkseen.. todella mielenkiintoinen pysäkki, suurin osa ihmisistä lihansyöjiä ja aika moni olisi valmis pistämään itse elukkaa lihaksi, jos muuten joutuisi olemaan kasvissyöjä. Muut pysäkit olivat abortti, eutanasia, itsemurha ja kuolemantuomio.Pääsin kuitenkin tänään leiriläisiä lähelle ja istuin päivällisellä pöydässä, jossa oli lisäkseni vain leiriläisiä. Se tuntui hyvälle ja siinä juuri keskusteltiin kuolemasta aika hyvällä fiiliksellä.

Kaiken oleellisen ohjelman jälkeen oltiin pusupainia, saunottiin tiiviisti ja istuttiin iltaa grillillä ja syötiin siinä. Laulettiin paljon, tosi laulava ryhmä. Sitten kun olin lopettelemassa, yksi leiriläispoika kysyi, voisiko soittaa biisin. Kukaan ei osannut sanoja, mutta kaikki keskittyivät kuuntelemaan. Poika lauloi ja soitti Beatlesia todella kauniisti ja oli äärimmäisen rohkea esiintyessään meille.

Ruokailun jälkien siivoaminen oli äärimmäisen tehokasta, kun kaikki tekivät jotain. Sitten mahauduttiin patjoille ja kuunneltiin iltasatu. Postinjaossakin leiriläiset olivat hiljaa, sillä sanoin, että voidaan hyvin jakaa posti aamulla, jos ihmiset eivät osaa olla hiljaa.

Ja kronikoista pitää sanoa vielä sen verran, että olen ihan yllättynyt, että meilkein kaikki on tehneet kronikkansa jo, vaikka yleensä niitä on väännetty vasta lauantaina.. Toisaalta, jos niiden tekemiseltä säästyy aikaa voidaan tehdä jotain kivempaa.

Aamulla herätys on tuntia myöhemmin ja sen tekee kokki. Ja me mennään syömään vasta leiriläisten jälkeen, hauskaa.

Klo on 0.32