keskiviikkona, syyskuuta 27, 2006

KV: Lähdössä Indonesiaan

Viime kevätlukukauden alussa kerrottiin mahdollisuudesta tehdä syksyllä työssäoppimisjakso ulkomailla. Luokassa kierrätettiin esimerkkinä paperia, jossa oli diakin kansainvälisen vaihdon paikkoja. Luin lastenkodista Indonesiassa ja päätin heti, että tuo on mun paikkani.

Kevään kuluessa ja muutamien hakulomakkeiden jälkeen sain tiedon, että minä ja Jenni oltiin tervetulleita Indonesiaan ja sen perään koulu ilmoitti myöntäneensä meille stipendit.

Toukokuussa ostettiin lennot, elokuussa käytiin Porvoossa valmentautumassa diakin Yvonnen ja Indonesiasta kotoisin olevan Srin johdolla sekä hoidettiin viisumit. Nyt on kaksi yötä lähtöön ja paikkailut aluillaan.

Lähtö ja kolmen kuukauden poissaolo kotoa ei tunnu kauhean todelliselta vielä. Onneksi ihmiset ympärillä ovat positiivisella mielellä ja kannustavia.


Pyykit pyörivät koneessa ja tavarat odottavat pakkaamista. Koti-ikävään on varauduttu salmiakilla ja hapankorpuilla. Paikan päältä ostan paikallisen prepaid liittymän, joten kotimainen numeroni jää sitten hyllylle siksi aikaa. Laitan numeron tänne, kun pääsen perille.

Lähtö on ylihuomenna perjantaina 29.9. klo 7.40. Matka käy Lontoon ja Hong Kongin kautta Jakartaan (siinä vaiheessa matkaa käyty Helsingistä lähdettyä 25 h), josta vielä lento Semarangiin ja sieltä autolla noin kolme tuntia lastenkotiin Keletin kylään.

Alla kartta, josta hieman hahmottaa missä me oikein kohta ollaan.

1 Comments:

At 00:58, Anonymous Maria said...

Kuulostaa jotenkin niin mahtavalta! Ja niin todelliselta! Te ootte ihan tuota pikaa matkalla Indonesiaan. :) Mulla on omat pakkailut vasta alkumetreillä, vähän olen jo jotain suunnitellut, että mitä otan mukaan ja mitä en, mutta en ole ryhtynyt vielä tositoimiin.

Olen laskeskellut matkabudjettia, metsästänyt internetistä tärkeitä Tukholmaan liittyviä tietoja (paikalliset viranomaiset, kulkuyhteydet, ravintolat yms.), pessyt pyykkiä minäkin. Miä joudun ottamaan sinne talvikamppeetkin mukaan... Miä pistän sen oman blogin pystyyn mahdollisimman pian, kerron sitte sen osoitteen. Pidetään yhteyksiä! Mitä parhainta työssäoppimisjaksoa teille kumpaisellekin! :)

 

Lähetä kommentti

<< Home