maanantaina, lokakuuta 09, 2006

KV: Indonesian uutisia

Heräsin aamulla 20 minuuttia ennen kellon soimista Annaliisan huutoon ja vähän aikaa kesti tajuta, että meille huudettiin. Olisi ollut mahdollisuus lähteä äiti-lapsi –klinikalle käymään, mutta Jenni voi jo eilen pahoin ja olo huononi yön aikana. Kramppeja vatsassa, muttei kuitenkaan muita vatsataudin oireita. Kai se on kaurapuuro, joka sai värin palaamaan Jennin kasvoille. Tänään otetaan iisisti täällä, jotta huomenna voidaan lähteä ottamaan kontaktia Jaavanmereen.

Jostain ihmeen syystä mäkin nukuin aamupalan ja lounaan väliin jääneet tunnit. Mistälie johtunee mun väsymykseni.

Kuultiin, että Balilla on lintuinfluenssaa sioissa. Poyolalissa, josta piti käydä ostamassa uusi lehmä, on löydetty lintuinfluenssaa lehmistä. Erittäin hyvä juttu, ettei sieltä sitten lehmää lähdettykään hakemaan. Todella hurjaa, että tauti on ruvennut tarttumaan muihin elukoihin, jolloin myös todennäköisyys, että se tarttuu ihmisiin, kasvaa. Tai onhan se täällä tarttunut jo ihmisiin, mutta jos se alkaa levitä ihmisestä toiseen.

Muita Indonesian uutisia on Suomessakin kuulemma vähän uutisoitu Surabayassa maasta purkautuva kuuma muta. Ilmeisesti homma lähti öljynporauksesta ja kai jotain tekemistä oli maanjäristykselläkin. Paikka sijaitsee Itä-Jaavalla ja pikatie Balille kulkee sen kautta. Siinä on aikoinaan ollut järvi ja perimätieto sanoo, että paikka tulee vielä muuttumaan suoksi – varokaa. Kuulemma kuumaa mutaa saattaa tulla maan uumenista vielä seuraavat 10 vuotta. Todella hurjaa. Annaliisa oli käynyt paikan päällä ja kuvaili mudan syöksymistä niin, että mulle syntyi mielikuva geysiristä. Aluksi se oli 5 metriä korkea ja kuulemma nyt jo 100 metriä.

Eipä tässä sen ihmeempiä. Katsotaan jos illalla olisi lisää kerrottavaa. Jenni sanoi sängynpohjalta, että ilmeisesti huomenna lähtö on jo viideltä aamulla.

--

Katseltiin leffaa kämpässä ja mentiin ennen päivällistä pihalle, missä selvästi lapset olivatkin kaivanneet meitä. Pelailtiin korttia ja opetettiin ristiseiskaa. Ikävä kyllä vasta pelatessa huomattiin ruutunelosen olevan kateissa.

Päivällisen jälkeen jäätiin lukemaan kokeisiin lasten kanssa. Heillä alkaa kokeet huomenna ja koeviikkoa seuraa loma. Luin Martan kanssa englantia, kun en oikein muissa osaa auttaa. Martta on 12-vuotias ja hänelläkin on englannissa huono pohja, ei niin huono tosin kuin Sappella. Tuli hyvä olo, jossain pystyn jeesaamaan ja kun ei vielä ole kovin edistynyttä englantia niin mulla riittää rahkeet jeesata.

Kuuma on ollut. Täällä ei ole lämpömittaria, mutta Annaliisa sanoi, että tänään oli Semarangissa 40 astetta. Hyvin tarkenee.

Huomenna aikainen aamu, neljältä herätys ja viideltä liikkeelle.

2 Comments:

At 21:05, Anonymous Anonyymi said...

Hei Indonesia!

Harmi se Jennin vatsatauti, mutta ilman mahanpuruja ei tuollaista reissua taida voida tehdä. Toivottavasti olo paranee pian.

Lintuinfulenssa on ollut meilläkin tiedossa, ei tosin suurena uutisena..toteamuksena pikemmin.

Päivän uutinen on Pohjois-Korean ydinkoe, joka nyt näyttää varmistuneen. Siinä on kerralla maailman kirjat taas sekaisin. Toistaiseksi ei ole ollut muuta kuin tiukkoja lausuntoja. YK:n turvallisuusneuvosto tuomitsi kokeen vain puolentunnin istumisen jälkeen..eräänlainen ennäys siis.

Toinen iso ja myös surullinen uutinen on venäläisen vapaan toimittaja Anna Politkovskajan raaka murha lauantaina. Uhkailut ja häirintä sai lopullisen päätöksensä. Valtiojohto on luvannut tutkia asian perinpohjin..saa nähdä.

Maailmalla ei mene oikein hyvin, toivottavasti sieltä nousee pieniä onnellisempia tarinoita.
t.sauli

 
At 12:12, Anonymous Maria said...

Kuulostaa toisaalta hieman "räjähdysalttiilta" paikalta se Jaavan-saari, mutta... Ihmisiä on asunut ilmeisesti sielläkin kohtalaisen pitkän ajan, että heillä on se oma tapansa elää siellä ja he osaavat toimia jo ihan eri tavalla tosipaikan tullen kuin ehkä paikallisia olosuhteita vähemmän tunteva ihminen. Olette varmasti hyvissä käsissä siellä, jos jotain tapahtuisikin (vaikka lähdetään nyt siitä oletuksesta, että mitään luonnonmullistusta ei ole nyt tarkoitus tapahtua teidän siellä oloaikana)...

 

Lähetä kommentti

<< Home