lauantaina, lokakuuta 14, 2006

KV: Askartelua

13.10.

Aamupäivä on mennyt nopsasti. Aamupalan jälkeen jäätiin miettimään leikkejä ja tämän syksyn aikatauluja. Lapsillakin on nyt koulun ohessa niin vähän vapaa-aikaa, että yhdessä oleminen tapahtuu usein läksyjenteon muodossa. Poikkeuksena sitten lauantai-illat, jolloin on aikaa yhteiselle ohjelmalle. Ramadanin lopussa on lapsillakin lomaa puolitoista viikkoa, samalla sulkeutuu virastot ja vastaavat paikat. Arki jatkuu ja elämä normalisoituu täällä sitten marraskuun ensimmäinen.

Täällä vietetään joulujuhlaa 10.12. ja ollaan puhuttu, että vietettäisiin silloin täällä vielä neljä-viisi yötä, ennen kuin lähdetään Jakartaan lekottelemaan johonkin luksushotelliin ja shoppailemaan tyhjäksi kaikki isot ostoskeskukset ennen kotiin paluuta.

--

Eilen tuli siivottua koko kämppä ja samalla vaihdettua uusi moskiittoverkko sängyn päälle. Nyt tuo näyttää ihan prinsessan vuoteelta, kun virittelin narunpätkät, jolla saan päiväksi sodottua verkon kiinni. Myöhemmin lasten kanssa tuli pelattua mikadoa, eli sitä tikkupeliä. Muuten päivä meni nopsasti ohi ja annettiin lapsille kokeisiinlukurauha ja kadottiin päivällisen jälkeen.

On jännä juttu tuo syöminen. Täällä syödään aamupala joskus 6 aikaan (me yleensä 7-9 välillä), sitten lounas klo 12 ja päivällinen klo 18. Siinä jos valvot yhteentoista saakka, iskee nälkä. Nukkumaan pitää käydä viimeistään klo 22, muuten vatsa kurnii.

Tänään otettiin arskaa vähän aikaa toisen kerroksen terassilla. Siellä käy välillä ihana tuuli. Olisi saanut käydä enemmänkin. On aika tuskaista grillata itseään, sillä auringossa on varmasti +40 astetta, mahdollisesti enemmänkin. Puolisen tuntia sitä kestää kerrallaan.

Ollaan mietitty Jennin idean pohjalta joulukalenteria tänne. Iso prokkis, Jenni juuri liimailee terassilla ja ikävöi erikeepperiä. Mun pitäisi tehdä joulukoristeisiin malli, odotan että Sri tuo mulle klemmareita sitä varten. Sitten pitäisi tehdä pahvista iso reki sekä pahvista ja kankaasta hevosen pää, jotta Timorin pojat voivat esittää Jingle bellsin rekvisiitan kanssa. Kuulemma vieraita on 300 tulossa joulujuhlaan, kuulostaa hurjalta.

Footbagien teko on vähän hyytynyt tähän lasten koeviikoon. Haluaisin myös saada teko-ohjeen lasten omalle kielelle, että heillä olisi kunnon ohjeet ja saisivat sitten tehtyä kunnon pallot, jotka myös kestäisivät mahdollisimman pitkään.

Tänään on lauantai, mikä tarkoittaa yhdessä olemista ja sitä, että Jennin kanssa laulatetaan ja leikitetään lapsia.

1 Comments:

At 12:29, Anonymous Maria said...

Upeeta, kun teillä on riittävästi aikaa tehdä, mitä haluatte tehdä. Tuo joulukalenterin teko onkin hyvä aloittaa hyvissä ajoin, jotta ei tule kauhea kiire sen kanssa. Footbageihin voitte varmaan palata taas koeviikon päätyttyä? Odotan aivan malttamattomana sitä päivää, kun taas tavataan face-to-face ja pääsen kuulemaan kaikesta ja näkemään teidät taas. (Hyvä todeta tämä asia nyt jo, kun matka ja työssäoppimisjakso on aivan alussa.) Voimia teille!

 

Lähetä kommentti

<< Home