torstaina, lokakuuta 18, 2007

ALLI: Helsingin kirjamessut lähestyy

Pahoittelen hiljaisuutta blogirintamalla. Sairastelin ja kun olen ollut työnoppimisen touhuissa tekemistä on ollut niin paljon, etten ole jaksanut pakottaa itseäni kirjoittamaan, vaikka hyviä ajatuksia olisi ollut tänne heittää.

Tällä viikolla tekemistä on riittänyt, elävän kirjaston järjestelyt ovat temmanneet täysin mukaan ja työpäivien jälkeen olen käynyt ylikierroksilla. Millon sitä oppisi, että ehkä voisi olla tehokas ilman kallonpohjassa jyskyttävää rytmiä, joka käskee pitää vauhtia yllä.

Kiireisintä on ollut rekrytoida kirjoja. Riikka, joka ennen hoiti elävää kirjastoa on siirtynyt työskentelemään muualle ja uusien ihmisten asettuminen hänen paikalleen hommissa ottaa aikaa. Haasteellista hommaa ja olenkin joutunut käyttämään mielikuvitustani miettiessä, mistä kalastelisin meille hyviä kirjoja.

Välillä on joutunut kummastelemaan, kuinka paljon sähköpostien kanssa voi mennä aikaa. Olen lähetellyt viestejä eri tahoille, antanut informaatiota ja selvitellyt asioita. Eilen tuli pyöriteltyä messuesitteen tekstejä ja tänään lehdistötiedotteen ja tapahtumainfon raakaversioita. Onneksi talossa on tiedottaja, joka käyt tekstit vielä läpi ennen julkaisua.

Samainen tiedottaja piti mulle ja parille muulle talon uudelle naamalle lyhyen, mutta ytimekkään kertauksen lehdistötiedotteen laatimisesta. Onhan asioita käyty läpi koulussa ja muissa yhteyksissä ennenkin, mutta taas sitä jotain uutta oppi ja virkisti aiemmin opittua. Ehkä tämän päivän anti oli oppia kuinka suuri merkitys oikeasti selkeydellä ja tiivistämisellä on. Ei mitään helppoa hommaa.

Työssäoppiminen tuntuu edelleenkin mielekkäältä ja antoisalta. Elävän kirjaston järjestäminen on mukavan haastavaa.

Näyttösuunnitelmaakin vihdoin ehdin tekemään tänään. Jätin kylmästi treenit väliin (ja nautin ettei tarvinnut juosta pää kolmantena jalkana) ja keskityin kirjoittamiseen. Huomenna hion tekstin valmiiksi. Tuntui helpolta kirjoittaa lehdistötiedotteen pyörittelyn jälkeen.

Tunnisteet: , , ,

1 Comments:

At 10:07, Anonymous Anna-Leena said...

heissan.
kiitos, suunnitelma tuli perille. Katson sen läpi tämän päivän aikana ja laitan kommenttia sähköpostiisi.
Onnea raadantaan. Mielekkäältä tuntuu jaksosi... kun vain ehtisi kaiken. ;-)
Annu-ope.

 

Lähetä kommentti

<< Home