tiistaina, elokuuta 21, 2007

Viimeinen syyslukukausi alkoi nyt!

Ihanaa palata koulun penkille kesän jälkeen, vaikka kouluun liittyy ajatuksissani paljon stressiä. On kiva nähdä luokkakavereita ja haikeata ajatella, että tämä ryhmä ei enää paljoa yhdessä ole. Syksy koostuu valinnaisista ja työssäoppimisjaksosta, joihin ryhmä hajoaa.

Seuraavat kolme viikkoa kulutan koulun penkkejä ja syön kouluruokaa. Oppituntien aiheet ovat valinnaiset monikulttuurisuus ja palveluiden tuottaminen. Nämä määrittävät myös työssäoppimisjaksoani myöhemmin syksyllä. Hengähdystaukona luvassa on myös leiri, jonka sisältö on pienemmissä ryhmissä vaeltamista omatoimisesti. Leirin jälkeen kuusi koulupäivää ja sitten alkaakin kahdeksan viikon työssäoppimisjakso.

Ajatukset suuntautuvat kovin koulun päättymistä kohti ja siihen, mitä sen jälkeen tapahtuu.

Keskusteltiin paljon työssäoppimisjaksosta ja viimeisestä näytöstä (sisältää nuo kaksi valinnaista ainetta) ja niistä syntyvästä kehittämishankkeesta, joka toteutetaan työssäoppimisen ohessa. Kirjallisten töiden tekoon tuli loistovinkit:

1. Tee tehtävät pala kerrallaan.

2. Jos joku asia tökkii, lue ohjeistus uudelleen viisi kertaa.

Syksyn aikataulu on tiukka, jos haluaa saada jouluna käteensä lopullisen todistuksen. Näytön suunnitelman hautominen pitäisi aloittaa heti, jotta sen saa ajoissa eteenpäin. Ideoita on kehittynyt ja niitä riittää vielä kehiteltäväksi, ongelma onkin monikulttuurisuuden ja palveluiden tuottamisen yhteensulauttaminen. Pitääkö mun tehdä ne erikseen?

Harjoittelupaikka on kuitenkin jo selvä. Menen Allianssiin. Pääsen mukaan kansainvälisen toiminnan ryhmään ja keks-projektiin. Lisää työssäoppimispaikasta ja näytöistä kun pääsen niihin paremmin käsiksi.

Tunnisteet: ,