lauantaina, maaliskuuta 24, 2007

LASTENKOTI: Letkeä lauantai

Kun vakkarit olivat paikalla talon ilmapiiri oli taas palautunut rauhalliseksi. Menin kahdeksi töihin ja ehdin siinä jutella ohjaajien kanssa. Lapset puuhailivat omiaan ja olivat pihalla. Karkkia olivat mussuttaneet koko aamun, joten harvan teki mieli välipalaa.

Tänään olikin sitten erityistä ohjelmaa. Lähdettiin melkein koko konkkaronkan kanssa katsomaan salibandy matsia. Yksi tyttö oli kotilomilla ja yksi poika meni pelin ajaksi kaverilleen. Oli ihan hauska katsoa nopeaa peliä, josta ei meinannut aluksi tajuta mitään. Suurin osa lapsistakin tykkäsi.

Kun tultiin takaisin, puolet päivästä olikin jo mennyt. Ruokaa odotellessa pojat pelasivat parvekkeella sählyä. Syötiin hampurilaisia ja ranskalaisia. Yksi tyttö vietti oman hoitajansa kanssa yhteistä iltaa katsomalla leffaa pelihuoneessa ja pojat joutuivat olemaan ilman pleikkaa ja tietokonetta. Kauhean pitkää siitä ei kitisty, vaan pelailivat sitten keskenään sisällä.

Illalla mä laitoin pannukakkuja paistumaan, kun maitojen viimeinen käyttöpäivä lähestyi kovaa vauhtia. Käytiin vanhimman tytön, sen kaverin ja yhden naisohjaajan kanssa saunassa, kun poikalauma oli siellä ensin käynyt miesohjaajan kanssa.

Ilta meni mukavan yhdessäolon merkeissä. Yksi tyttö tuli kylkeeni nojailemaan, kun katsottiin päivällä nauhoitettua elokuvaa pienestä orvosta pojasta, joka löysi taikakengät ja niiden kanssa pääsi pelaamaan NBA:han. Pelattiin vielä korttia parin vähän vanhemman lapsen kanssa ennen kun mun vuoroni päättyi.

Päivä oli todella mukava ja leppoisa, mutta mitään mullistavaa vuorovaikutusta ei tapahtunut. On mukavaa kun on tutustunut lapsiin ja ohjaajiin. Vielä kolme viikkoa aikaa syventää tätä ja imeä toisten ohjaajien toiminnasta itselle toimimisen välineitä.

Tunnisteet: ,