keskiviikkona, lokakuuta 03, 2007

ALLI: Toinen viikko jo yli puolessa

Seminaarista

Seminaari ja seminaarin valmistelut menivät hienosti. Oli luontevaa hoitaa roolia taustalla, pyrkiä siihen, että muut saivat keskittyä olennaiseen. Siis hyvin samanlainen rooli kuin leirejä ohjatessani. Ainoat pienet sekaannukset koskivat lähinnä muutamia tulosteita, ei ollut ihan selvää kuka mitäkin huolehti ja kuinka paljon olisi pitänyt olla ylimääräisiä kopioita erilaisista papereista. No suurempia ongelmia siitä ei seurannut, mutta se ehkä kertookin sen, kuinka hyvin kaikki oikeasti sujui.

Melkein harmitti lauantai-illan ihanista tunnelmista lähteä kotia kohti. Olisin halunnut nähdä tapahtumat loppuun asti. Hyvä oli silti päästä lepäämään, sillä työtunteja kerääntyi kahden työpäivän verran.

Positiivista palautetta sateli monelta suunnalta tiimille ja myös suoraan sen kaikille jäsenille.

Kyseessä oli siis pääosin Opetusministeriön sekä Pohjoismaiden ministerineuvoston tuella rahoitettu Nordic Respect -seminaari, jonka tavoitteena oli käsitellä etnisten vähemmistöjen yhteiskunnallista osallistumista ennen kaikkea järjestötoimintaan. Seminaari järjestettiin Hanasaaressa, ruotsalais-suomalaisessa kulttuurikeskuksessa.

Seminaarista enemmän lainauksen muodossa, alkuperäinen teksti on ilmestynyt seminaarikutsussa:

"Seminaarin tavoitteena on edistää lasten ja nuorten vaikuttamismahdollisuuksia ja yhteiskunnallista osallistumista Pohjoismaiden ja lähialueiden hyvinvointimallien puitteissa sekä esitellä ja kehittää malleja maahanmuuttajanuorten toiminnan tukemisesta. Tarkoituksena on pohtia, miten monikulttuuristen Pohjolan ja Baltian monikulttuuristen lasten ja nuorten vaikutusmahdollisuuksia voidaan parantaa, mm. tukemalla aktiivista kansalaisuutta ja sosiaalista vahvistamista. Integraation kaksisuuntaisuus ja sen tukeminen on yksi seminaarin tärkeimpiä aiheita.

Seminaari on osa Suomen Pohjoismaiden ministeriöneuvoston puheenjohtajuuskauden virallista ohjelmaa, ja sen aiheet linkittyvät kauden pääteemoihin: integraatioon sekä nuorten yhteiskunnallisen vaikuttamisen tukemiseen ja hyvinvointiin.

Seminaarin tarkoitus on vahvistaa Pohjolan ja Baltian maiden (Viro, Latvia, Liettua) yhteistyötä kolmikantaperiaatteella nuorisoasioista vastaavan hallinnon, tutkijoiden ja järjestöjen välillä. Seminaariin on tulossa osallistujia Pohjoismaista ja Baltiasta niin nuorisojärjestöistä, hallinnon alalta sekä nuorisotutkijoista."

Toimistoarjesta

En ole oikein ehtinyt panostaa kirjoittamiseen, vaikka asiaa olisi kuinka. Rankan aloituksen ja tiiviin seminaariviikonlopun jälkeen alkoi toimistoarki ja tehtävien laajentuminen. Seminaaria on pitänyt purkaa monella tavalla ja vielä on hieman materiaalia laittamatta nettisivuille. Huomenna käyn läpi valokuvat ja työstän niistä osan nettisivuille.

Päästiin eilen juttelemaan näytön sisällöstä. Jo aiemmin esitettiin toive, että tekisin näytön Elävän kirjaston parissa. Pääasiallisesti näytön kohteena olisi Helsingin kirjamessuilla (http://www.finnexpo.fi/kirja/) Elävän kirjaston järjestäminen. Siinä ohella olisi tarkoitus työskennellä myös Elävän kirjaston webbisivujen ja niiden sisältämän kanssa. Todella mielenkiintoista. Odotan innolla ensi maanantain palaveria, jossa pääsen vihdoin kunnolla järjestelyihin mukaan.

Myös tavoitteita pitäisi saada listattua. Tällä viikolla on tullut puhuttua ja mietittyä muutamia. Englannin kielen kehittäminen ja työkieleksi omaksuminen – edelleen kammoksun kieltä, vaikka tyytyväisenä sitä viikonloppuna käytin, myös englannin kielisen ammattisanaston hallitseminen olisi hyödyllistä. Toinen selvä tavoite on se, että tämä on viimeinen työssäoppimisjakso ennen tämän alan työelämään siirtymistä, haluan siis olla tämän jälkeen valmis ja hyvää materiaalia.

Tunnisteet: , , ,

2 Comments:

At 18:14, Anonymous Maria said...

Heips! Kuulostaa hienolta ja haastavalta to-paikalta. :) Tehtävää ja opittavaa riittää. Pitää rykäistä näyttö kasaan ja ottaa mahdollisimman paljon irti to-jaksosta muutenkin. No... Onneksi välillä voi irrottautua ja olla ajattelematta to-paikkaan liittyviä asioita. :)

Mun to-jakso alkoi ihan riittävän työntäyteisesti. On pitänyt sisäistää Myllyn idea päähän (aika helppoa, koska minusta tuo ajatus on hyvä) ja olla vauhdittamassa Myllyn avautumista yleisölle ensi viikon alussa. Vääjäämättä nuo ovet aukenevat, se on sitten eri asia, että aukeavatko ne maanantaina vai keskiviikkona... Kaikki kun ei ole pelkästään minusta kiinni ja hyvä niin. :) Jännittävää olla käynnistämässä ihan konkreettista toimintaympäristöä. :)

Voi hyvin!

 
At 11:29, Blogger Anni said...

Hei Maria, on kiva kun aina jaksat kommentoida tekstejä :)..

Vaikeaksi on osoittautunut irroittaa ajatukset työasioista työpäivän jälkeen. Onneksi sitä tajuaa välillä rauhoittaa menoa ja välillä pääsee nollaamaan ajatuksia treenin pariin.

Tsemppiä loppujaksolle ja kirjoittele kuulumisia (tai blogia) ;)..

 

Lähetä kommentti

<< Home